Sarko-doigt.jpg

Ranskassa sarjakuva mielletään taiteeksi, ei paha! Sarjakuva on taiteen lisäksi myös tapa ottaa kantaa yhteiskunnallisesti. Tämä tekee kannanotoista vahemman totisia ja niissä voidaan hyvin viljellä jopa huumoria, joka suomalaisesta poliittisesta keskustelusta puuttuu melko tyystin.

Philippe Cohen ja Richard Malka ovat julkaisseen Fayard-kustantamon, joka on yksi vakiintuneistä suurista ranskalaisista kustannustaloista, kustantamana teoksen Sarko 1er, joka Kari Pariisissa käydessään minulle lahjaksi toi. Kirja on kovakantinen ja laajuudeltaan 45 sivua. Hintaa minulle ei ole kerrottu.

Ei kuitenkaan liene yllätys, että tuore presidentti, sillä albumin viimeinen kuva julistaa Sarkocyn presidentisksi ja albumi on valmistutu heti toisen vaalikierroksen jälkeen, kuvataan Napoléonina kulkemassa kohden Élycee-palatsin sisäpihän portaikkoa.

Kuvistus kestroo pääsääntöisesti vaalitaistelusta ja niin pienten kuin suurtenkin ehdokkaiden näkemyksistä ja astenteista, mutta muka ovat heidän taustajoukkonsa ja läheisensä. Oma mielenkiintoinen roo9linsa on rouva Cecilia Carkocylla, jonka kerrotaan ei-äänestäneen aviomiestään ja Fran
çoise Hollandilla, joka toimii PS-puolueen johtajana vaimon ollessa puolueen presidenttiehdokkaana.